#MeToo – Dansfilm

Een korte dansfilm over de #MeToo beweging, om zo de boodschap nog verder te verspreiden.

De bekende hashtag #metoo die viral ging in vele landen heeft ertoe geleid dat veel mensen begonnen te praten over het ervaren van seksuele intimidatie, aanranding of seksueel misbruik. Geïnspireerd door deze #metoo beweging hebben de dansers van Dance in Art (DiA), choreograaf Martine van Santen en filmmaker Sophie Koster hun krachten gebundeld. Hieruit is een krachtige dansfilm ontstaan over de strijd die slachtoffers van binnen voeren. In de film komen naast dans ook verschillende ingesproken teksten van slachtoffers langs. Zie hieronder de trailer naar de film.

 

De film heeft al gedraaid in het buitenland (zowel Amerika als Europa), maar nu kon het dan ook eindelijk in Nederland! Wat was het een ontzettend indrukwekkende en ontroerende avond. Ik heb nog lang zitten nagenieten van al het moois: met 3 bioscoop rondes van de film, een overweldigende dans van choreograaf Martine van Santen (Dance in Art) en gastspreker Nathalie Meertens (The Safe Space Club) die ons meenam in haar proces over traumaverwerking. Het raakte mij en, van wat ik hoorde van de reacties, jullie ook. Ik hoop dat we allemaal een stukje veiligheid, verbinding en heling mee naar huis hebben genomen.

De film duurt 13 minuten. Het project is tot stand gekomen via crowdfunding van Voordekunst.
#METOO DANSFILM CREW
SOPHIE KOSTER:

Camera, regie en editor.

MARTINE VAN SANTEN:

Choreograaf en eigenaar Dance in Art.

DANSERS DANCE IN ART

Vasiliki Kanellopoulou, Melina Chrysanthopoulou, Sofia Zervakou, Katerina Mageraki, Pavlina Kalaitzoglou, Iris Mitreli, Beatrice Pellizzato, Ilaria Rivetti, Viviana Pacchin, Sara da Costa Pereira & Julia Chacón.

THEO MUILENBURG:

Lichttechnicus.

JAAP KROON

Fotograaf