#MeToo – Dansfilm

Een dansfilm over de #MeToo beweging, om zo de boodschap nog verder te verspreiden.

De #metoo ‘beweging’ zegt het eigenlijk al. Een dansfilm vinden wij de manier om deze ‘beweging’ uit te beelden. De bekende hashtag die viral ging in vele landen heeft ertoe geleid dat veel mensen begonnen te praten over het ervaren van seksuele intimidatie, aanranding of seksueel misbruik. Wij hopen dan ook met deze film de boodschap nog verder te verspreiden.

Het meemaken van intimidatie, onderdrukt worden en niet jezelf kunnen zijn..maar ook de kracht die het kan geven als er mensen zijn die openlijk hun verhalen delen. Dit zijn hele belangrijke elementen die wij gaan samen voegen tot een korte, maar krachtige dansfilm. In de film volgen wij verschillende personages die een bepaalde fase uitbeelden. Samen vormen zij het gevecht dat slachtoffers van binnen ervaren.

We willen de film aanmelden bij het Cinedans Film Festival en deze daar wellicht in het EYE in première laten gaan (als we geselecteerd worden). Mocht dat niet het geval zijn dan gaan we op zoek naar een andere manier om de film te tonen.
#METOO DANSFILM CREW
SOPHIE KOSTER:

Camera, regie en editor.

MARTINE VAN SANTEN:

Choreograaf en eigenaar Dance in Art.

DANSERS DANCE IN ART

Vasiliki Kanellopoulou, Melina Chrysanthopoulou, Sofia Zervakou, Katerina Mageraki, Pavlina Kalaitzoglou, Iris Mitreli, Beatrice Pellizzato, Ilaria Rivetti, Viviana Pacchin, Sara da Costa Pereira & Julia Chacón.

THEO MUILENBURG:

Lichttechnicus.

JAAP KROON

Fotograaf